Coming-out

Ik besefte zonet dat ik al een uur lang op automatische piloot lekkere suikervrije, vegan gerechtjes aan het Pinteresten ben, en dat ik er eigenlijk niet langer omheen kan.

Ik geef toe. En eigenlijk ben ik er nog best trots op ook. Coming-out nummer twee.

Ik ben een hippie geworden. Niet dat ik plots alleen nog van de liefde leef, mijn job heb opgezegd en mijn huis heb verruild voor een yurt ergens diep in het bos. Nee. Eerder een hipster hippie. Maar dan zonder naaitalent en zonder bakfiets.

Ik leg het even uit.

Ik zocht zonet leuke nieuwe gerechtjes, zodat ik zodadelijk met mijn katoenen zakjes naar de plaatselijke buurtwinkel kan gaan om verse groenten, fruit en kruiden te gaan halen.  Naast het feit dat dat 99% afvalvrij is en ik mijn ecologische voetafdruk enorm verklein, vind ik het ook best een fijn idee om te weten dat mijn centen niet zomaar naar een gigantisch consortium gaan, maar dat ik zo mee voor een stukje het onderwijs van de kruideniersdochter betaal. Ik weet dat ik het romantischer verwoord dan de realiteit is, maar toch. Ik geloof dat ik er iets goeds mee doe.

Vegan recepten. Want naast vlees en vis heb ik nu ook niet echt meer nood aan zuivel. (Pas op, ik ben wel wat wannabe. Ik plooi nog steeds binnen de seconde voor een stuk echte goeie schimmelkaas hoor.) Ik ben altijd al een groenten- en fruitmeisje geweest, maar ik moet zeggen dat ik me best goed voel zonder die zuivel. Ik voel me er alvast niet slechter door.

Ik poets mijn tanden met een recycleerbare tandenborstel, ik was mijn haren met een ecologische blok shampoo zonder verpakking (iets dat ik werkelijk iedereen kan aanraden, al was het maar omdat je dat zonder problemen kan meenemen in je handbagage op het vliegtuig), ik douche met zeep zonder verpakking.

Laat ons niet overdrijven, ik rijd nog steeds met de auto, ga met het vliegtuig op reis, kijk tv en hou van all things apple. Nee, ik ben dus niet plots een geitewollesok geworden, maar mijn gelukspercentage is wel weer mooi een stukje gestegen. That says it all, niet?